Speciaal voor jou

Mijn kind gaat naar SAM:

                                                                                     
Een bijzonder moment voor alle ouders: hun kleuter van vier jaar oud gaat aan de hand verwachtingsvol naar de basisschool. Daar zal het de komende acht jaar les krijgen in lezen, schrijven en nog veel meer. 

Soms kunnen kinderen niet mee in het reguliere basisschoolsysteem. Een traject van testen, gesprekken met leerkrachten en interne begeleiding volgt. Uiteindelijk het OnderwijsZorgloket en de toelaatbaarheidsverklaring: uw kind kan een plaats krijgen op speciaal basis onderwijs. Hoe verloopt plaatsing van uw kind op SAM?

Intake en plaatsing op SBO SAM
Het is een hele stap als je kind van de basisschool bij ons op school komt. Dat zijn wij ons zeer bewust. Wij nodigen ouders daarom tijdig uit om eens kennis te maken, eigenlijk is het heel goed als u al tijdens het traject van de toelaatbaarheidsverklaring eens langs komt. Dan zult u zien en ervaren dat SAM speciaal basisonderwijs biedt, maar eigenlijk een gewone school is. Met lokalen, schoolplein en een diversiteit aan kinderen, leerkrachten en medewerkers.


Kennismaken op SAM
Na aanmelding van uw kind bij SAM volgt een kennismakingsgesprek met u en uw kind. Wij raden aan dat uw kind pas afscheid neemt op zijn oude school als het gezien en ervaren heeft wat, wie en hoe SAM is. Uit ervaring weten wij dat afscheid beter verloopt als de kinderen hebben gezien wat ervoor in de plaats komt.

Het dossier van uw kind met de informatie van de reguliere basisschool en andere deskundige betrokkenen wordt overgedragen aan SAM. De directeur overlegt met de orthopedagoog in welke groep uw kind terecht kan.
Uiteraard bespreken wij dit met u.

Wanneer bekend is in welke groep uw kind start en het toelatingsmoment is daar, dan draait uw kind gelijk de hele schoolweek mee. Wij hebben de ervaring dat dit zowel uw kind als de andere leerlingen in de groep ten goede komt.

Telefonisch contact is wezenlijk. Zowel als uw kind net bij ons op SAM naar school gaat als in latere jaren. Mocht u vragen hebben; een kwestie willen bespreken of wat dan ook: neemt u contact op met de leerkracht. Wij nodigen u uit dit te doen!

Meer informatie?
Voor elk kind is het belangrijk dat het dagelijks onbezorgd en onbevangen naar school kan gaan en dat het met een voldaan gevoel weer thuis komt. Vol met nieuwe verhalen, vol van alles. Plezier staat voorop! Alleen al omdat dit een voorwaarde tot leren is.

Wilt u meer informatie over SAM, de school bezoeken of wilt u kennismaken?
Neem dan contact op met één van de directeuren. Zij staan u graag te woord.