Speciaal voor jou

Mijn kind op SAM:

Je gaat er vanuit dat jouw kind mee kan in ‘het normale schoolsysteem’. Maar als dat niet het geval blijkt te zijn, raak je verzeild in een traject van testen, extra oefenen, gesprekken met leerkrachten en interne begeleiders.
In veel gevallen blijken zij in het reguliere basisonderwijs niet mee te kunnen komen. Ze worstelen samen met hun ouders en leerkrachten om bij te kunnen blijven, maar dat wordt steeds moeilijker. Hierdoor komen ze apart te staan en bouwen een beeld op van niet goed genoeg zijn.
Hoe hard ze ook werken, het gaat niet. In stilte wordt er geleden en hun zelfbeeld en dat van hun ouders krijgt een flinke knauw.
 
Is er iets mis met deze kinderen of zijn zij de voorbodes van een wereld die om andere vaardigheden en talenten vraagt? Zij hebben in ieder geval behoefte aan een onderwijssysteem waarin zij met andere methodes en aandacht tot bloei komen. 
Vrijwel iedere ouder met een of meer kinderen bij SBO SAM heeft een moeilijke weg bewandeld voordat ze de passende onderwijsplek vonden. In deze brochure delen zij hun ervaringen.
           

Lees hier de hele brochure, SBO SAM door de ogen van ouders.