Speciaal voor jou

Vrienden van SAM:

Speciaal voor SAM is op 1 juni 2011 de Stichting Vrienden van SAM (VvS) opgericht. Dit om extra middelen te verkrijgen in verband met het realiseren van plannen die niet binnen de normale exploitatie van SAM en de daarmee verbonden scholen, gefinancierd kunnen worden. De VvS wil ervoor zorgen dat de kinderen het nog leuker vonden op school en nog meer zullen genieten. Het nog leuker maken op school is mogelijk door te zorgen voor extra voorzieningen, als nieuwe speeltoestellen en verbeteringen aan de speelplaatsen. Heden ten dage is daar nauwelijks budget voor in de basisbekostiging vanuit het Rijk.
 
De VvS gaat voor de onderwijsorganisatie geld sparen om grote projecten te bewerkstelligen en zoekt daar veel vrienden voor. Vrienden die vanuit een grote maatschappelijke betrokkenheid SAM en haar kinderen een warm hart toedragen.

Vacature Bestuur
Ons Bestuur heeft momenteel een vacature voor Bestuurslid. Lees hierover meer

Techniek
In het voorjaar van 2017 hebben de Vrienden van SAM het mogelijk gemaakt dat de kinderen konden snuffelen aan de technische sector. Van autobedrijf tot de Spelerij in Dieren, van figuurzagen tot zonne-energie. Van alles kwam aan bod. De technische sector heeft meer te bieden dan je in eerste instantie denkt.
   
Lees ook het artikel op De Gelderlander.

Culturele 'Happening' in Amphion

Het schooljaar 2015-2016 stond in het teken van muziek, zang en dans. Deze vormden de ingrediënten voor de culturele happening die onder de naam Licht uit. Spot aan! aan het eind van het schooljaar heeft plaatsgevonden.

Multifunctioneel Speelveld
Het multifunctionele speelveld voor SAM is een feit! Dinsdag 19 mei 2015 is het geopend voor, door en met de kinderen van SAM. Een fantastische happening met onder meer wethouder Loes van der Meijs, spelers van de Graafschap, het bestuur van de Stichting en enkele Vrienden. Het speelveld werd ingewijd met een wedstrijdje tussen de spelers van de Graafschap en enkele leerkrachten van school. Nipt gewonnen door......
   

Op de andere locaties van SAM zijn er een tweetal verplaatsbare doeltjes en een tafeltennistafel aangeboden.
Kijk op onze Facebookpagina voor meer foto´s.

Amphion
April 2012
Eén van de eerste activiteiten was een theaterochtend in Schouwburg Amphion.
Maart 2015
Een ander voorbeeld is het beschikbaar stellen van een Keyboard aan het schoolkoor. Dit koor verzorgt onder leiding van muziekjuf Veronique ook optredens, bijvoorbeeld in de Hanzehof te Zutphen, in Amphion (zie ook YouTube) en Wooncentrum Schavenweide. De oude was nodig aan vervanging toe. Op de foto het koor met het nieuwe Keyboard. Mede namens de Vrienden veel plezier ermee!


Heeft u interesse om SAM te steunen en de Stichting Vrienden van SAM te sponsoren, neem dan contact op met H. van Katwijk, telefoon (0314) 34 19 16 of via mail h.vankatwijk@sbosam.nl